header image
 

Hør Koret Synge

Old Devil Moon

“Old Devil Moon” – er en populær sang komponeret af Burton Lane, med tekst af Yip Harburg fra musicalen “Finian’s Rainbow” (1947). Senere også brugt i et Broadway show og en film fra 1968 m. bl.a. Petula Clark. Her i et arrangement for kor af Mac Huff.

Mood Indigo

“Mood Indigo” – Koret synger her Duke Ellington’s flotte og udødelige komposition “Mood Indigo”, komponeret i 1930 og med tekst af Irving Mills, som var en del af vokalgruppen “Mills Brothers”. Senere har det vist sig at det var Mtchell Parish, der oprindeligt havde skrevet tekst til den.

On the Sunny side of the street

“On the Sunny side of the street” – Musikken til denne sang er oprindelig skrevet af Fats Waller, men han solgte rettighederne til Jimmy McHugh. Teksten er af Dorothy Fields og kommer fra Broadway musicalen “International Revue” af Lew Leslie fra 30’erne.

Koret synger den her i et arrangement af Mac Huff.

På Højsletten

“På højsletten” – er et digt af Henrik Nordbrandt – med musik af Niels Balle, som beskriver en sommerdag på højsletten i Danmark med skyer og sol.

Vinter-aften

“Vinter-aften” – En stemningsfuld sang med tekst af Viggo Stuckenberg sat i musik af korets dirigent og pianist Niels Balle.
Teksten beskriver en aften / sen eftermiddags-stemning en vinterdag i Danmark, kirkeklokker i det fjerne som ringer solen ned, og solen som går ned i aftenrøden. Jeg har forsøgt at ramme den stemning i musikken på bedste vis. (Niels Balle)

Juletræet med sin pynt

“Juletræet med sin pynt” – Den smukke, kendte jule-melodi af Harder/Lorentzen, her i et jazzet arrangement af dirigent Niels Balle.
Koret synger her satsen fra deres julekoncert i Anna kirke, optaget i december 2016.

Visa Vid Vindans ängar

“Visa vid vindens ängar” – omhandler vinden på en sommerdag i Sverige, som bl.a. høres i et tyndt gardin som inspirerer til at skrive en vise.
Inspirationen er også sol og blomsterduften i Sverige – teksten og musikken er af Mats Paulsson.

Nu Kommer Månen

“Nu kommer månen” er en stemnings-beskrivelse sat i ord og toner om månen, der står op og skaber en smuk og kold stemning. Det klare, men kolde, smukke månelys, som hæver sig op over jorden.
Teksten er af Thøger Larsen, musikken af Niels Balle.

Lysglimt på min Rude

“Lyslimt på min rude” med musik af René Schmidt og tekst af Jeppe Aakjær, beskriver det lysglimt som Jeppe Aakjær oplevede og så, da han lå alvorligt syg på hospitalet – inden hans død. Dette lysglimt ønsker han at andre på hospitalet og i livet som sådan kan få glæde af – at det kan lyse op og give mennesker glæde.

Vuggevise (Kveldsbøn)

“Vuggevise” – er en godnat-sang og vuggevise – som Niels Balle har skrevet tekst og musik til – inspireret af en aften hvor han var træt efter en lang dags vandretur i Sverige.
Den er skrevet med henblik på en godnat-sang til et barn. Ikke Niels’s barn, da han ingen børn har, men et fiktivt barn.

YouTube Videoklip

Du kan også finde et par videoklip med koret på siden “Koret på YouTube“.